562523_original_R_K_B_by_Petra_Bork_pixelio.de_KreditumschuldungHvis gjelden har hopet seg opp, gjerne over flere kredittkort og dyre smålån, så vil det absolutt være en god idé å søke om refinansiering. Men hvor gjør man det, og hvilke norske tilbydere anbefales? Nettopp det skal vi se nærmere på i denne artikkelen, der vi analyserer tilbudene fra fem av landets største banker. Vi tar for oss banker med ulike søkekriterier slik at du kan få et tilbud som er tilpasset din livssituasjon og økonomi, samtidig som vi avslutter det hele med en låneformidler som selv sammenligner tilbud på refinansiering.

Bank Norwegian

Refinansiering er en av de mest populære tjenestene til finansieringsselskapet Bank Norwegian. På få år har selskapet gjort seg til en av de ledende bankene på nettet innen forbrukerfinansiering. Her kan du søke om å refinansiere inntil 500 000 kroner, noe som skulle være nok for de aller fleste. Har du mer gjeld enn dette, så kan det bli vanskelig! Nedre grense for refinansiering er på 5000 kroner, så her er spekteret stort. Hvilke betingelser du får hos Bank Norwegian avhenger av flere faktorer, deriblant størrelsen på lånet, hvor gammel du er og hvordan inntekten din ser ut.

Men vi kan fortelle at den gjennomsnittlige effektive renten ligger på 17,8 prosent, selv om den nominelle kan være så lav som 8,99 prosent. Her lønner det seg altså å legge inn en søknad for å se hvilken rente du ender opp med. Trolig vil den uansett være lavere enn hva du har i dag dersom du har mange kredittkort og smålån.

Opp Finans

Et annet godt alternativ til refinansiering er Opp Finans, som er en tjeneste som tilbys av Gjensidige. Kanskje har du allerede hørt om dette, ettersom Opp Finans har vært svært synlig i norske medier og på TV-skjermer. Også her kan du søke om å refinansier summer opp mot 500 000 kroner, eller så lite som 10 000 kroner. Den gjennomsnittlige effektive renten ligger på 18,35 prosent, og det inkluderer blant annet et etableringsgebyr på 950 kroner og et månedlig termingebyr på 50 kroner. Har du god inntekt og økonomi (noe som kanskje ikke er tilfellet siden du søker om refinansiering), så kan du potensielt få en nominell rente så lav som 7,5 prosent.

For å søke om refinansiering hos Opp Finans må du være minst 21 år gammel. Du må også ha en årlig bruttoinntekt på 200 000 kroner, og det er viktig at du ikke har betalingsanmerkninger på det tidspunktet du søker om lån.

Nordax Bank

9597a9a17aa64058_orgEt tredje alternativ til refinansiering er hos Nordax Bank/Nordax Finans, som også er en ganske kjent lånetilbyder i Norden. På samme linje som hos de to overnevnte, så kan man her søke om å få refinansiert gjeld på inntil 500 000 kroner – eller så lite som 10 000 kroner. Effektiv rente begynner på 9,56%, men ligger i snitt på nærmere 17 prosent. Dette inkluderer alle gebyrer med lånet, så for deg som skal søke om refinansiering så vil du trolig ende opp med en rente som er en god del lavere enn det du har i dag.

For å søke om refinansiering her må du være minst 23 år gammel, ha en brutto årsinntekt på minst 150 000 kroner og være norsk statsborger.

Compareking

Vil du være helt sikker på at du får et billig lån for refinansiering, så er Compareking den rette tjenesten for deg. Dette er nemlig ikke en bank i seg selv, som tilbyr penger fra sin konto, men en låneformidler som sørger for å sende søknaden din videre til de ulike tilbyderne av refinansiering. På denne måten er du sikret et billig lån som er så billig som overhodet mulig, og det er jo akkurat det du er ute etter? Gjennomsnittlig effektiv rente her ligger på 17 prosent, men ettersom det er flere banker som konkurrerer om å få deg som kunde, så er mulighetene for å ende opp med et langt billigere lån større enn som så. Her er det bare å krysse fingrene for napp hos flere banker.

Lendo

Et annet alternativ til Compareking er Lendo. Disse to gjør akkurat det samme (formidler søknaden din til flere banker), men Lendo har et langt større utvalg av samarbeidende banker. Derfor anbefaler vi sistnevnte til deg som vil ha flest mulig vurderinger av søknaden din. Også her legger du inn en enkel søknad om refinansiering, så vil Lendo gjøre jobben med å forhandle frem et tilbud som er så billig som overhodet mulig for deg slik at du kan spare mest mulig penger på refinansieringen. Det er overkommelige søkekriterier og det tar bare noen få sekunder å fylle ut søknaden. Hva venter du egentlig på?